تفاوت حسابدار و مشاورمالی و مالیاتی در چیست؟
وظیفه حسابدار گردآوری اطلاعات مالی طبق استانداردهای حسابداری و حسابرسی است.
در تفاوت حسابدار با مشاور مالیاتی باید کفت اگر حسابدار با تجربه ای باشد تهیه صورتهای مالی را نیز به عهده می گیرد.
کارهایی که حسابدار و واحد مالی انجام میدهند بسیار روتین و تکراری است. حسابدار هزینهها، درآمدها و مصارف شرکت را ثبت میکند و به مسائل حقوق کارمندان رسیدگی میکند.
ولی مشاور مالی و مالیاتی کاری فراتر از اینها را انجام میدهد.مشاور مالی و مالیاتی می بایست با توجه به اشراف به قوا نین مختلفه (قانون مالیات های مستقیم- قانون مالیات بر ارزش افزوده – قانون تجارت – قانون کار و قانون تامین اجتماعی – قانون رفع موانع تولید- قانون بودجه – قانون پنجساله ها و استانداردهای حسابداری) در مورد امور مالی گزارشات استاندارد به مدیریت و دولت و بانکها و موسسات خارج از شزکت اطلاعات درستی را ارئه دهد.
مشاور مالیاتی فردی است که علاوه بر داشتن دانش و تخصص کافی در حوزههای مالی و حسابداری مالیاتی، به قوانین حقوقی مالیاتی هم اشراف کامل داشته باشد.
به همین دلیل، به مشاوران مالیاتی وکیل مالیاتی هم گفته میشود.
وظیفه چنین شخصی این است که به اشخاص و شرکتهای طرف قراردادش درخصوص این قوانین مشاوره ارائه کند.
این قوانین و مقررات حقوقی مدام در حال تغییرکردن و بهروزشدن هستند و مشاور مالیاتی تنها در صورتی میتواند وظایفش را اصولی انجام دهد که از این تغییرات آگاه باشد.
او اصطلاحات تخصصی در حوزههای مالی و مالیاتی را به بیانی ساده و همهفهم در اختیار مشتریهایش میگذارد و امکان تصمیم گیری حسابشده را برایشان فراهم میکند.
